Cercar en aquest blog

dissabte, 24 de gener del 2009

Exemple de fal.làcies de la nostra vida qüotidiana

1.Preguntes complexes

En un dels anuncis d´aigua Fontvella una noia li pregunta a una altra per què està tant fantàstica i per què té una pell tant brillant i l´altre li diu:
-Encara no has provat el repte Fontvella 15 dies?
Donant per suposat que la seva companya no ho ha fet perquè sinó estaria tant bé com ella

2. Argument ad ignorantiam

Els autobusos de Barcelona, que seguint la moda dels de Swindon (Anglaterra), porten propaganda amb el lema següent: “Probablement Déu no existeix. Deixa de preocupar-te i gaudeix la vida


3. Argument circular
Podria ser la situació en la que es troben molts nens petits quan ha d´aprendre el què es pot fer i el que no. Quan una mare li diu al seu fill que no pot tocar el foc i el nen li pregunta per què i ella ha de respondre perquè fa mal i si el nen pregunta novament el per què d´aquesta raó la mare li respon perquè crema.


4. Argument ad hominem

Quan els pares volen fer entendre als seus fills que avui hi ha molta competència en el món laboral i que per això han de estar molt preparats acadèmicament i molts adolescents volen deixar d´estudiar amb l´excusa de què els pares, molts d´ells no ho han fet, i que per tant ells tampoc volen. Llavors molts pares contesten que s´arrepenteixen de no haver estudiat i que no volen el mateix pels seus fills.

5. Argument d´autoritat

La crema antiarruges de la marca Olay cita en el seu anunci que un laboratori dermatològic independent, és a dir no nombra el seu nom, ha testat deu tipus de cremes diferents i que l´Olay és la millor amb diferència i que per això hauriem de provar-la.


*FES CLICK AQUÍ PER L´ANUNCI d´uns productes per la pell.

6. Argument ad baculum

Els anuncis que fa el govern per mostrar les conseqüències de les drogues per evitar i així també conscienciar l´efecte d´aquestes i la situació en la que acabes si les prens.


7. Argument ad poulum
Les campanyes publicitàries de productes de bellesa que per mitjà de l´aparició de supermodels volen crear entusiasme, sobretot al sector femení. Quan potser, la majoria de les models que aparèixen en aquestes campanyes estan tant fantàstiques ja que utilitzen altres mètodes. Per exemple la marca Roc promesas cumplidas o L´oreal porqué yo lo valgo.



8. Argument ex populo

Quan Galileu va dir que la Terra no era plana sinó rodona, va tenir en contra a tothoma ja que afirmaven sense cap prova que aquesta era plana.

9. Argument post hoc, ergo propter hoc
La marca Danonino amb el lema “arriba, arriba” assegura que el seu producte facilita el creixement dels nens ja que porta molt de calci. Però es clar, també hi ha altres iogurts i llets que porten calci, per tant Danonino no és cap poció màgica.



*FES CLICK AQUÍ PER VEURE L´ANUNCI

dimarts, 20 de gener del 2009

♦Doc 2 pàg 139



Títol:
La importància del símbols en l´home

Idees principals:
Segons Rousseau, aquell qui medita és una persona depravada. Segons l´autor, l´home viu envoltat del llenguatge, el mite, l´art, etc i ha d´aprendre a conviure amb ells. A més, Cassirer creu que a mesura que va avançant l´activitat simbòlica, retrocedeix la realitat física. Com a conclusió, diu que hem arribat a un punt en el qual no podem viure sense conèixer aquest llenguatge, mite, etc que formen la cultura.

Comentari

Aquest fragment parla de la cultura com a activitat simbòlica segons Cassirer. Creu que l´home que medita és depravat, és a dir, pervertit inspirant el gust del mal. A més, menciona que l´home no viu en un univers físic, sinó que també, en un univers simbòlic on hi ha llenguatge, mites, art, etc. que en conjunt forma la cultura que és imprescindible per sobreviure en la societat. En concret, l´autor compara aquesta cultura amb una gran xarxa on els fils que la formen son aquests mites, religions, llenguatge etc. Creu que a mesura que l´home va avançant en el pensament i experiència va desenvolupant i ampliant encara més aquesta xarxa. Per aquest motiu, l´autor creu que l´activitat simbòlica va avançant i com a conseqüència retrocedeix la realitat física. Com a conclusió, Cassirer afirma que hem arribat a un punt el que necessitem dels símbols i formes lingüístiques per poder conèixer. Però tot això simplement és artificial, és a dir creat per l´home.

dimarts, 13 de gener del 2009

Definicions del tema 6

• Individu: ésser complet, subjecte.

• Individualisme possessiu: teoria que defensa que cada ésser humà és l´únic propietari de la seva persona i capacitats i no deu res per elles a la societat.

• Sociabilitat natural:

• Contraactualisme: acord entre els humans per evitar la lluita dels uns contra els altres

• Estat de natura: és quan l´individu és lliure i no hi ha lleis. És un tots contra tots.

• Pacte social (Rosseau):

• Antropologia social: és la que estudia la manera de viure dels diferents grups humans i l´evolució que ha experimentat. A més, no té en compte només els aspectes materials, sinó mentals.

• Socialització primària: és la que té l´objectiu d´introduir el subjecte en la sociedad i es desenvolupa en el si de la família durant la primera etapa de la infantesa.

• Cultura: és el conjunt d´artefactes, ideals, tradicions, costums, valors que un grup humà accepta com a pròpies.

• Subcultura: és un matís dins la cultura i no la posen en qüestió

• Contracultura: és un moviment de rebel.lió contra la cultura hegemònica que presenta un projecte de cultura i societat alternatives.

• Nous moviments socials:
moviments sorgits a partir de les TIC ecologistes, feministes, etc. Es reuneixen gràcies a Internet.

• Civilització
(Huntington): és el nivell d´indentitat cultural més ampli que pot distingir un ésser humà d´un altre.
• Etnocentrisme: analitza les cultures des del punt de vista de la pròpia cultura. Té una falta de comprensió i radicalització del sentiment de cohesió.

• Xenofòbia: és l´odi envers els estrangers.

• Aporofòbia: és el rebuig i menyspreu envers el pobre.

• Racisme: actitud que manifesta la preservació de les cultures i no barrejar-les, és a dir, que cadascú es quedi al seu país.

• Relativisme cultural: actitud cultural que proposa que cada cultura té els seus valors i han de ser respectats i que no podem intervenir.

• Universalisme:diàleg que descobreix uns valors compartits, entre els quals destaca el respecte a les diferències culturals, i defensa que ha d´ haver uns mínims morals en els quals estiguem d´acord.

dilluns, 5 de gener del 2009

L´home segons Hobbes i Rousseau

HOBBES

Al principi, l´home és totalment lliure, és a dir, té plenitud de llibertat però com cada persona no pot viure segons les seves normes, perquè sinó tot seria un tot contra tots i només sobreviurien els més forts, es fa un pacte social en el qual s´estableix viure en una societat a canvi de que l´home doni la seva llibertat.
En conclusió, diu que l´home és egoista i dolent.



ROUSSEAU
Afirma que l´home viu en un univers simbòlic i cada cop s´allunya més de la realitat.
A més, afirma que l´home necessita de la societat i viure amb altres individus per poder aspirar i superar els seus defectes. També creu, que l´home va fer un pacte social intercanviant una parta de la seva llibertat a canvi de seguretat.






HOBBES ROUSSEAU